ZLATNA FRULA juga Srbije svira u Vranjskoj Banji

Lokalne vesti - Sreda 19.06.2019 - 08:44

Vranje - U petak, 21. juna, u Vranjskoj Banji će biti održano 19. Međuokružno takmičenje frulaša "Zlatna frula juga Srbije".

Sa jednog od ranijih takmičenja FOTO: Narodni univerzitet Vranje Sa jednog od ranijih takmičenja FOTO: Narodni univerzitet Vranje
Za titulu najboljih frulaša juga Srbije nadmetaće se 23 takmičara iz Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga.
 
- Takmičenje se odvija u kategorijama izvorno sviranje, savremeno sviranje i dueti, a biće dodeljeno ukupno 11 nagrada.
 
Veoma nam je drago što su za ovaj vid stvaralaštva zainteresovani i mladi, tako da ove godine naš najmlađi takmičar, devojčica Anika, ima samo osam godina - kaže za OK Radio direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević.
 
Najbolje plasirani svirači će time obezbediti i ulaznicu za takmičenje najboljih frulaša Srbije koje se održava u Prislonici kod Čačka.
 
Takmičenje će biti održano na platou ispred restorana "Kičer", sa početkom u 18 časova.
 
Ovu tradicionalnu manifestaciju narodnog stvaralaštva i ove godine organizuje Narodni univerzitet Vranje u saradnji sa Gradskom opštinom Vranjska Banja, a pod pokroviteljstvom grada Vranja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: