"ZLATNI PUŽ 2022" prijem za učesnike

Lokalne vesti - Sreda 10.08.2022 - 13:53

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković organozovali su prijem za učesnike 14. Internacionalne radionice animiranog filma ,,Zlatni puž 2022’’.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Zamenica gradonačelnika Zorica Jović poželela je dobrodošlicu učesnicima radionice u svoje i u ime gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, izrazivši zadovoljstvo što grad Vranje može da ugosti animatiore sa svih meridijana. ,,Vranje je pored po Bori Stankoviću, Ocu Justinu Popoviću, trubi i folkloru, od 1987. godine postalo poznato i po ŠAF – u. 
 
Gosti ste ustanove koja osvaja veliki broj nagrada u zemlji i svetu, i mogu da izrazim veliko zadovoljstvo što zaposleni istim žarom i istom energijom godinama rade predano, jer reč je o ljudima koji su odrasli u Šafu i sada svoje znanje prenose novim generacijama. 
 
Lokalna samouprava i rukovodstvo grada Vranja pružaju veliku podršku Školi animiranog filma i mogu reći da ovu ustanovu kulture posmatramo kao brend grada’’, istakla je zamenica Jović. Ona je podsetila i na osnivače Šaf- a Miroslava Simonovića i dr Vukašina Antića koje, kako je kazala, ne smemo da zaboravimo.
 
Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković izrazio je zadovoljstvo što su se radionice sa online platforme vratile u prostorije Šafa. ,,Ovogodišnja, 14. Internacionalna radionica animiranog filma ima još veći značaj zbog obeležavanja 35 godina postojanja Škole animiranog filma u Vranju. Mi smo izuzetno ponosni na našu Školu animiranog filma, veoma poštujemo rad svih zaposlenih na promociji pravih vrednosti kroz izradu animiranog filma i što na jednostavan način šaljete ozbiljne životne poruke i tako sve nas, a posebno polaznike činite boljim ljudima’’, naglasio je predsednik Tričković.
 
 On je izrazio veru da će tako biti i ove godine, jer se zaposleni u Šafu trude da svaka radionice bude zanimljiva, jedinstvena i posebna u odnosu na prethopdnu. ,,Nadam se da ćete puno da radite, ali i da steknete prijateljstva za ceo život, kao i da ćemo mi biti dobri domaćini, a vi imati želju i mogućnosti da se opet vratite u Vranje’’, rekao je Tričković. U ime učesnika radionice obratila se Karla Boljoni iz Italije, osvrnuvši se na značaj animiranih fiilmova i rad udruženja Avisco, čiji je osnivač.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: