"Zmajevci" se vratili u svoju školu

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.10.2022 - 10:44

U prisustvu velikog broja zvanica i uz prigodan program, učenici i nastavnici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ vratili su se u obnovljenu zgradu, koja je rekonstruisana sredstvima Grada Vranja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Direktorka škole, Milena Marinković, zahvalila se u ime učenika, zaposlenih i roditelja nadležnom Ministarstvu koje je omogućilo da se planovi škole, nakon deset godina, na kraju i ostvare. 
 
Ona se zahvalila i lokalnoj samoupravi jer su završetkom radova stvoreni najbolji mogući i bezbedni uslovi za učenje, rast i razvoj. Predstavnica Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete i bivša učenica Zmajeve škole, Jelena Tomić, rekla je da je „velika čast što je danas ovde i što je velikim trudom škola dobila ne samo lepši izgled, već i bolje uslove za rad i učenje“. Zamenica gradonačelnika, Zorica Jović,  zahvalila se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, ali ponajviše nastavnicima, roditeljima i deci na strpljenju i razumevanju. „Od februara meseca su počeli komplikovaniji i obimniji radovi u vidu zamene elektro instalacija, prvi put nakon 60 godina, odnosno nakon izgradnje same škole. 
 
Zamenjen je i deo krova, završeno unutrašnje uređenje učionica i još mnogo pratećih radova. Trebalo je i rešiti brojne probleme oko projektno tehničke dokumentacije i usaglasiti je sa propisima relevantnih ustanova i organizacija koje su pratile realizaciju radova. Međutim, zajedničkim radom, uspeli smo da ovaj deo rekonstrukcije škole privedemo kraju. Još jednom hvala svima na strpljenju, a đacima prvacima, koji prvi put ulaze u školu, čestitam novi početak sa željom da vi, ali i svi drugi učenici ove škole, kao i do sada, postižete najbolje rezultate“, rekla je Zorica Jović. 
 
 Za rekonstrukciju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ , lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izvojila 17 miliona, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 14 miliona dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //