ZORAN I STANIŠA: Zagradili smo jer su parcele naše!

Lokalne vesti - Sreda 11.04.2018 - 08:54

Nakon pisanja OK Radija o dešavanjima na Šapranačkom ridu i tamošnjim stanovnicima koji su zagradili ulicu i ne dozvoljavaju tuda prolaza, oni su pokušali da objasne zbog čega su se odlučili na takav korak.

Sporni put na Šapranačkom ridu. Foto: Amaterski snimak Sporni put na Šapranačkom ridu. Foto: Amaterski snimak

Zoran Spasić i Staniša Spasić, pojašnjavaju da su zagradili ulicu, ali dodaju i da su to uradili na svojoj imovini, jer opština Vranje nije oduzela niti uručila rešenje o preuzimanju, niti je pak isplatila zauzeto zemljište do “dana današnjeg.”

- Obraćali smo se više puta opštini i njihov odgovor je bio: “Biće isplaćeno.”

Ali nije do dana današnjeg.

Demantujemo priču komšije koje su se vama obratile, kako nemaju prilaz do kuće, a pravo stanje je da oni imaju izlaz i prilaz  sa dve stane i to ulicu Darinke Radovic i ulicu Valterovu do svoje kuće, ali bi hteli i treću ulicu koja nema ni svoje ime.

Povodom izjave da je prošla i voda i kanalizacija, tačno je da je prošla ali je prošla bez našeg znanja i odobrenja, nezakonito
- kaže se u odgovoru dvojice žitelja Šapranačkog rida.

Oni dodaju i da je prilaz zatvranjem ovog puta uskraćen za tri domaćinstva, koji imaju alternativne prilaze iz druge dve ulice, ali bi hteli i iz treće.

Zoran Spasić kaže da su komšijama preneli da nije cilj da im zatvore put, već da ostvare svoja prava jer su nadležni iz lokalne samouprave napravili propuste.

- Išao sam kod javnog pravobranica koji mi je, na osnovu uvida u dokumentaciju preneo da imam pravo da štitim parcele koja je moje vlasništvo.

Jer opština nije donela rešenje o oduzimanju, niti pak isplatila nešto, tako da ta ulica nema ni ime, već se u katastru vodi kao njiva.

A pošto su već prošle kanalizacija i voda, mi ćemo tužiti opštinu, jer nam je neko bez pitanja to uradio na našoj imovini.

 

Kad opština nama isplati, oni mogu da rade šta hoće, do tada svako ko pokuša da nešto radi na tom tzv. putu, dobiće prijavu - poručuje Zoran Spasić.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: