ZZJZ: Provera rezultata testa na koronu i preko interneta

Lokalne vesti - Subota 18.07.2020 - 08:34

Na portalu Ministarstva zdravlja www.e-zdravlje.gov.rs/landing možete od kuće, preko mobilnog telefona ili računara proveriti i odštampati rezultate svog RT-PCR testa na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

Foto: D.Ristić/OK Radio Foto: D.Ristić/OK Radio

Ovu informaciju i mogućnost pojašnjavaju iz Zavoda za javno zdravlje.

- Kada kliknete na link otvara se prozor "Samo za popunjavanje COVID-19 upitnika" gde trebate ukucati svoj LBO i broj zdravstvene knjižice, na zadnjoj strani zdravstvene knjižice - broj kartice zdravstvenog osiguranja, da biste, ako ste radili PCR test, videli rezultate svog testa.

Ako su rezultati gotovi, moći ćete odmah da ih preuzmete, a ako nisu gotovi- ponudiće vam da popunite "test samoprocene" adresu boravišta, mesto, telefon, što ne morate raditi već, kasnije, ponovo proverite da li su vaši rezultati gotovi.

Kada rezultati budu gotovi biće vam odmah dostupni posle unosa LBO-a i broja zdravstvene knjižice - kažu iz ZZJZ.

Da biste dobili rezultate u PDF formatu (lični podaci pacijenta, vrsta uzorka i analize koja je rađena, naziv ustanove u kojoj ustanovi je test analiziran), potrebno je kliknuti na odeljak pod nazivom "Potvrda negativnog ili pozitivnog rezultata", dodaje se u uputstvu ZZJZ.


- Ovde možete preuzeti potvrdu o rezultatu testiranja na koronavirus kakvu biste dobili i u zdravstvenoj ustanovi u kojoj ste se testirali i koju možete odštampati.

Ovaj rezultat je važeći i bez pečata
, ne morate odlaziti po njega
- navode iz ZZJZ.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: