Ambasador FR: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje

Nacionalne vesti - Ponedeljak 12.11.2018 - 10:01

Beograd -- Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini uputio je izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu.

Foto Thinkstock Foto Thinkstock

On je rekao da je ono što se desilo sa rasporedom sedenja u Parizu na ceremoniji povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata za žaljenje.

“Sa Srbijom smo veoma bliski, Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila skoro trećinu svog stanovništva, 62 odsto muškog stanovništva. Ne znam šta se dogoilo. Kažem da je to bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje“, rekao je Mondolini za Prvu televiziju.

Mondolini je rekao da su slike šokirale zvaničnike i srpski narod, ali da je važno to što nije bilo protokolarnog dočeka značajnijeg za Kosovo nego za Srbiju.

“Tači je možda bio u fokusu kamera. Srbija je imala veliki značaj u Prvom svetskom ratu i Francuska tome pridaje veliki značaj. U Parizu je padala kiša i u Beogradu je bila divna ceremonija i želim da se zahvalim ministru inostranih poslova Ivici Dačiću što je bio tu. U svakom slučćaju mi želimo da sa Srbijom obeležimo jako prijateljstvo i naš predsednik Makron će doći u posetu početkom decembra a to je jak značaj jer predsednik Francuskse u Srbiju nije dolazio 17 godina“, rekao je on.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: