Ambasador Vladimir Božović ne može biti proteran iz Crne Gore

Nacionalne vesti - Petak 26.08.2022 - 14:21

Prema saznanjima "Novosti" Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Uprava policije Crne Gore odgovorili su predsedniku države Milu Đukanoviću i Ministru vanjskih poslova u tehničkom mandatu Ranku Krivokapiću da ne postoje nikakvi zakonski uslovi ili razlozi da se Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović protera ili da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru.

Kako ambasador Božović ima svoje roditelje i imovinu u Crnoj Gori može ih posetiti ili obići kada god  to poželi.
 
Ambasador Božović  potvrdio je za portal Novosti da se nalazi u Crnoj Gori gde od ostataka bivšeg režima I njegovih medija  ponovo proživljava hajku i neosnovane napade.
 
"Crnu Goru volim i poštujem i nikada ništa nisam uradio niti ću uraditi protiv nje. Državu Srbiju čiji sam ambasador volim, cenim i činim i činiću sve za nju i njene građane što je u mojoj moći. Nadam da se da je u Crnoj Gori prošlo vreme pasjih grobalja, progona i proterivanja političkih protivnika. I dva brata u istoj porodici koji žive u dve kuće različito misle ili postupaju ali to ne može promeniti istinu da su braća. Tako i države Srbija i Crna Gora imaju svoje različite poglede na neke stvari ali puno više imaju stvari koji ih vezuju i čine najbližim članicama UN u svetskoj porodici naroda kojoj pripadamo. Zato verujem u istinsko bratsvo i prijateljstvo Crne Gore i Srbije a mojim progoniteljima opraštam i molim se Gospodu i sv Savi, Vasiliju.Petru, Jovanu Vladimiru koji nas spajaju da im pomogne i vrati na put istine,pravde i ljubavi među nama", kazao je ambasador Vladimir Bozović  za naš portal.
 
Od početka hajke ambasador je pregurao mnogo teških trenutaka kao i njegovi najblizi u Crnoj Gori, posebno roditelji.
 
"Neizmerno sam zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je od prvog trenutka bio uz mene, ali i redakcijama Novosti i portala Borba, Srpskom nacionalnom savetu, advokatu Mitropolije crnogorsko primorske  Daliboru Kavariću kao i hiljadama znanih i neznani ljudi koji su bili uz mene i davali  igromnu podršku", poručio je ambadador Božović.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: