Amerikanci opet tražili hitno ukidanje taksa na Kosovu

Nacionalne vesti - Utorak 26.02.2019 - 11:47

Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, ponovili su u ponedeljak, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Beogradu, stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga FOTO: Sites Google Snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga FOTO: Sites Google
Sa američke stane "izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
 
"Sa američke stane "izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga"
Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa za koje je rečeno da imaju bogatu istoriju.
 
Dačić je Erata i Berklija, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, podsetio da je prošle godine nizom manifestacija obeleženo 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.
 
Ponovljena je spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja trajnog rešenja nakon povlačenja odluke o taksama, piše u saopštenju.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: