Antić: Očekujemo prve količine gasa iz Bugarske od sledeće gasne sezone

Nacionalne vesti - Sreda 08.01.2020 - 12:37

U Turskoj će sutra svečano biti puštena u rad deonica gasovoda "Turski tok", kojom će gas od ruske Anape do turskog mesta Kiji-kej ići cevima ispod Crnog Mora.

Srbija je spremna FOTO: D. Ristić/OK Radio Srbija je spremna FOTO: D. Ristić/OK Radio
Svečanom otvaranju će, prema ranijim najavama domaćina, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdoana, prisustvovati veliki broj zvaničnika, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina i bugarskog premijera Bojka Borisova.
 
"Kada su u pitanju prve količine gasa za Srbiju, one se planiraju u drugoj polovini 2020. Dakle, Srbija je spremna, mi smo naš gas otpoložili. Zbog određenih kašnjenja koja su bila u Bugarskoj, sa početkom njihovih radova, za očekivati je da će oni radove svoje završiti sredinom godine, tako da - druga polovina godina, da kažem, početak sledeće gasne sezone, tamo negde od oktobra, očekujemo da će prve količine gasa krenuti iz Bugarske za Srbiju", rekao je za Tanjug ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
 
Energetski sistem Srbije je za ovu zimu potpuno pripremljen i stabilan, imamo dovoljno gasa i ostalih energenata, a oko 60 toplana širom Srbije radi u režimu 24 sata dnevno kako bi građani u prijatnoj atmosferi proveli praznike, izjavio je u ponedeljak uveče ministar Antić.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: