Antić: Preuzimanje RTB Bor najznačajniji korak za ekonomski razvoj Srbije

Nacionalne vesti - Utorak 18.09.2018 - 08:15

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je da je potpisivanje ugovora o preuzimanju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor najznačajniji korak za ekonomski razvoj Srbije.

Antić: Osigurava se 5.000 radnih mesta FOTO: D. Ristić/OK Radio Antić: Osigurava se 5.000 radnih mesta FOTO: D. Ristić/OK Radio
„Time se osigurava 5.000 radnih mesta, kao i rast zapadne i istočne Srbije. Investicija od 1,26 milijardi evra znači da će se proizvodnaja povećavati, očekujemo da će se nakon tri godine duplirati, a nakon šest da će biti veća tri-četiri puta”, ocenio je Antić.
 
On je podsetio da je kompanija Ziđin, koja je kupila RTB Bor, dužna da do kraja ove godine uplati 100 miliona dolara i da se obavezala da uplati 350 miliona, što će uglavnom otići na otplatu dugova, prenosi Beta.
 
Antić je naveo i da Čajna mašineri endžiniring korporejšn (CMEC) planira završetak izgradnji termoelektrane „Kostolac 2” snage 350 megavata. Završetak je planiran do 2023. godine.
 
Najavio je i izgradnju toplodalekovoda koji bi spojio Termoelektranu „Nikola Tesla” sa beogradskim toplovodom, investiciju vrednu oko 270 miliona evra, a gradila bi ga kompanija Pauer Čajna (Power Ćina).
 
Ministar Antić je u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Kini, gde se potpisuje više sporazuma o ekonomskoj saradnji dve zemlje.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: