Bespovratna sredstva EU za žene i mlade početnice i početnike u poslovanju-Vreme je za dobre biznis ideje

Nacionalne vesti - Ponedeljak 31.07.2023 - 11:36

Program Evropske unije (EU) za lokalni razvoj, EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, objavio je Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Foto:Promo Foto:Promo
Evropska unija je za ovu inicijativu usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine 1 uključene u program, opredelila 375.000 evra. Finansijska podrška će biti iskorišćena za nabavku nove opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se podstakne preduzetništvo i poveća zaposlenost.
 
Za bespovratnu podršku EU u okviru prvog dela ovog poziva mogu da konkurišu nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od 43 navedene lokalne samouprave.
 
Pravo učešća kroz drugi deo poziva imaju preduzetnice i preduzetnici i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.
 
„Sa našim partnerima iz Evropske unije zajedno radimo na unapređenju ekonomskih prilika u zemlji, posebno u slabije razvijenim gradovima i opštinama. Putem ovog poziva EU će podržati žene i mlade koji imaju dobre poslovne ideje da započnu i razvijaju svoj posao, a to će pozitivno uticati ne samo na njihove i živote njihovih porodica, već i na lokalnu privredu“, rekla je Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije.
 
„Podsticanjem preduzetničkog duha među ženama i mladima Evropska unija pomaže rešavanju problema nezaposlenosti. Incijativama poput ove, mi stvaramo prilike da ljudi ostanu da žive i rade u svojim sredinama“, rekao je Emanuele Žiofre, ambasador Evropske unije u Srbiji.
 
Kako je dodao,proces evropskih integracija donosi korist svim građanima, a upravo kroz programe kao što je EU PRO
Plus evropska podrška stiže do svih krajeva Srbije.
 
Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosu od 5.000 do najviše 10.000 evra, a poziv je otvoren
do 12. septembra 2023. godine.
 
Više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupno je na internet stranici EU PRO Plus programa: Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga, a kako bi približio uslove konkursa, EU PRO Plus će tokom avgusta 2023. godine održati niz informativnih sesija.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //