"Bilo bi odlično da se prvo ispita imovina političara i tajkuna"

Nacionalne vesti - Ponedeljak 24.02.2020 - 11:10

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić rekao je da bi bilo odlično da se Zakon o poreklu imovine prvo primeni na političare i tajkune.

Poreska uprava ispitivaće po službenoj dužnosti FOTO: Pixabay Poreska uprava ispitivaće po službenoj dužnosti FOTO: Pixabay
On je naveo da od pomenutog zakona, koji je na dnevnom redu današnjeg zasedanja Skupštine Srbije, niko neće biti zaštićen.
 
Ilić je za Radio televiziju Srbije izjavio da će se imovina ispitivati "na osnovu plana, analize rizika koju napravi direktor Poreske uprave", kao i da će se to praviti "gotovo na naučnoj osnovi".
 
"Poreska prava će na osnovu plana, po službenoj dužnosti ispitivati, poreklo imovine određenih ljudi", rekao je Ilić.
 
On je naglasio da je "veoma bitno i da svaki građanin može da uperi prstom, dakle da podnese prijavu, jer građani najbolje znaju ko se i na kakav način obogatio" i da tako "usmere državne organe".
 
Kako je rekao, to je "dodatna vrednost zakona".
 
Prema njegovim rečima, bilo kome može da bude ispitivana imovina ako Poreska uprava utvrdi da u njoj "postoji disbalans", bez obzira da li je to keš, računi, nekretnine, skupe pokretne stvari.
 
"Mnogi su ranije najavljivali da će doneti ovakva zakon, ali nisu. Pokazalo se sada da za to postoji politička volja, oličena u Aleksandru Vučiću", rekao je Ilić.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: