Blokade puteva protiv "Rio Tinta" u više gradova Srbije. najavljena RADIKALIZACIJA PROTESTA

Nacionalne vesti - Subota 08.01.2022 - 14:28

Na više lokacija u Srbiji održane su jednosatne blokade puteva, koje je organizovao Savez ekoloških organizacija Srbije, sa zahtevom da se obustavi projekat "Jadar", u vezi sa eksploatacijom litijuma, kompanije "Rio Tinto".

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio

U Beogradu kod Centra "Sava" od 13 do 14 časova bio je zaustavljen saobraćaj na auto-putu u oba smera. Došlo je i do incidenta između manje grupe okupljenih građana i jednog vozača.

U oba smera organizovana je i jednočasovna blokada auto-puta Beograd–Subotica kod Novog Sada, pa se formirala kolona automobila iz pravca Beograda od nekoliko stotina metara. Demonstranti su propuštali automobile u kojima ima dece.

Ekološke organizacije su na sat vremena blokirale put Beograd – Užice – Zlatibor kod Ložioničkog mosta, kao i most u Šapcu.

Blokirane i Ibarska magistrala u Preljini, magistralni put Šabac - Loznica - Mali Zvornik.

Organizatori blokada za sledeću nedelju najavljuju radikalizaciju protesta protiv eksploatacije litijuma u Srbiji. Premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije danas da je Vlada Srbije blizu odluke da poništi sve što se dešava sa Rio Tintom i da se ponište sve dozvole date toj kompaniji. Iz Ekološkog ustanka, međutim, poručuju da se pre poništavanja svih dozvola, sve potpisano mora staviti na uvid javnosti.

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: