Bolnički kapaciteti PRI KRAJU: Ove mere danas Vlada usvaja, nakon toga sledi ZAKLJUČAVANJE

Nacionalne vesti - Četvrtak 03.12.2020 - 13:55

Vlada Srbije danas bi trebalo da usvoji nove mere koje je predložio Krizni štab.

"Svi koji leže u bolnicama zahtevaju ozbiljan nadzor" FOTO: EPA
Jedna od njih biće da ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti mogu da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće raditi uopšte. Nakon što prođu vladu, mere na snagu stupaju od petka.
 
Nove mere, koje će vlada usvojiti danas su:
 
- prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend;
 
- apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;
 
- pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend;
 
- pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 sati ujutru do 15 časova.
 
- Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sari, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru).
 
Time je radno vreme dodatno "skraćeno" za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.
 
 
"Svi koji leže u bolnicama zahtevaju ozbiljan nadzor"
 
Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna i složena. 
 
Kako je rekao ovo je veoma nepovoljan vremenski period zbog hladnoće, jer će krenuti i drugi virusi, ali da na sreću još nema gripa.
 
"Popunjenost bolničkih kapaciteta je enormna. Pogotovo što u ovom trenutku imamo izuzetno teške kliničke slike naših pacijenata, jer svi koji leže u bolnicama zahtevaju ozbiljan nadzor. 
 
To su sve pacijenti koji su ili na kiseoniku ili na respiratorima, kojima je potrebna izrazita intenzivna nega", rekao je Gojković za TV Prva.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: