Brisel se ponovo oglasio o svom viđenju rešenja za Kosmet

Nacionalne vesti - Petak 05.10.2018 - 09:07

Evropska unija se u dijalogu Beograda i Prištine zalaže za rešenje koje nije zasnovano na etnički čistim državama.

Rešenje mora da bude u skladu sa međunarodnim zakonima FOTO: Getty Images Rešenje mora da bude u skladu sa međunarodnim zakonima FOTO: Getty Images
To su izjavili predstavnici visoke komesarke EU za spoljnu politiku Federike Mogerini, piše prištinska Koha.
 
Kako su rekli, pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa mora da garantuje održivo rešenje, koje je u skladu sa međunarodnim zakonima.
 
Portparolka Federike Mogerini, Maja Kocijančič, rekla je tom listu da je EU fokusirana na pronalaženje rešenja sa kojim se slažu obe strane. 
 
Upitana da prokomentariše inicijativu predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija o korekciji granica, ona je kazala da ne želi da komentariše "sadržaj tekućih rasprava", već samo da EU podržava "bilo koje rešenje o kome su se obe strane dogovorile", navodi se u Unmikovom preš klipingu. 
 
"Znate evropsku istoriju. Zasnovana je na prevazilaženju i sprečavanju ideja za etnički čiste države", rekla je Kocijančič.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: