Brnabić: Američki zvaničnici imaju za cilj obostrano priznanje Kosova i Srbije

Nacionalne vesti - Sreda 27.04.2022 - 12:35

Predsednica Vlade Srbije izjavila je da je cilj pomoćnice državnog sekretara SAD za odnose sa Evropom i Azijom Karen Donfrid, ali i drugih američkih zvaničnika, "obostrano priznanje Kosova i Srbije".

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
"Ono što se sada promenilo je da sada ne samo slušaju, nego i čuju našu stranu i našu argumentaciju", rekla je Brnabić za televiziju Pink.
 
Ona je ocenila je da su SAD "mnogo eksplicitnije" od EU u kritici Prištine "za sve ono što nije urađeno i za njihov neiskren stav u dijalogu sa Beogradom".
 
 "I za to što nisu formirali Zajednicu srpskih opština, i za to što su zabranili Srbima da učestvuju na referendumu i glasanju na izborima. Njihov stav prema tome je mnogo eksplicitniji", rekla je premijerka.
 
Prema njenim rečima, stav SAD o tom pitanju prilično pomaže da se Priština vrati za pregovarački sto i da se nastavi dijalog, "koliko god da se Srbija ne slaže sa SAD po nekim osnovnim pitanjima".
 
Brnabić, koja se u utorak sastala sa Donfrid, istakla je da je veći deo tog sastanka bio posvećen ekonomiji i informacionim tehnologijama i dodala da će se u narednim nedeljama videti veće prisustvo američkih kompanija u Srbiji.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: