Brnabić: Beograd i Priština sve dalje od kompromisa; Vlada spremna za izbore

Nacionalne vesti - Petak 04.01.2019 - 10:51

Premijerka Srbije izjavila je da ne vidi nikakvu naznaku postizanja kompromisa sa Prištinom, ali da mora biti postignut ukoliko Srbija želi u Evropsku uniju

"Kompromis mora biti postignut FOTO: D. Ristić/OK Radio
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne vidi nikakvu naznaku postizanja kompromisa sa Prištinom, ali da mora biti postignut ukoliko Srbija želi u Evropsku uniju. 
 
Ona je za televiziju Pink kazala da misli da su Beograd i Priština sve dalje od postizanja kompromisa pre svega zbog taksi od 100 odsto uvedenih na robu iz Srbije, zbog formiranja Vojske Kosova i najave brisanja granica između Kosova i Albanije.
 
"Ja mislim da se mi od kompromisa udaljavamo", kazala je Ana Brnabić. Dodala je i da zamrznut konflikt sa Prištinom znači da Srbija ne može postati članica EU, ističući da se kosovsko pitanje mora rešiti a da je rešenje u postizanju kompromisa koji će garantovati mir, stabilnost i bolji život za Srbe na Kosovu.
 
Navodeći da je Srbija u odličnoj poziciji jer je njen glavni pregovarač predsednik države Aleksandar Vučić sa kojim se veoma teško pregovara, ona je kazala da će Vlada Srbije pomoći koliko god može.
 
Istakla je da Srbi na Kosovu moraju biti potupno bezbedni.
 
"Ja lično verujem da zamrznut konflikt nije rešenje i da mi moramo uraditi sve što možemo da dođemo do rešenja koje je kompromis i koje će garantovati mir, bezbednost i bolji život za Srbe na Kosovu i Metohiji i opstanak naše crkve", rekla je Ana Branbić. "Kosovo i Metohija je autonomna pokrajina u Srbiji i hajde da pričamo", poručila je premijerka.
 
BRNABIĆ: VLADA SPREMNA ZA IZBORE, PRED GRAĐANE SA REZULTATIMA
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je Vlada Srbije spremna za izbore - da podnese izveštaj građanima Srbije, a oni da odluče koga će da podrže.
 
Upitana da li se mogu očekivati vanredni parlamentarni izbori, ona je za TV Pink rekla da ne zna i da ona ne donosi odluku.
 
"Vlada je uvek spremna za izbore. Meni je neverovatna stvar sa protesta ono što je rekao naš glumnac Sergej Trifunović da imaju 1.000 zahteva, a da je prvi da Aleksandar Vučić ode", rekla je Brnabić.
 
Ona smatra da je to jedini zahtev učesnika protesta, ali da joj nije jasno kako planiraju to da urade kada neće na izbore.
 
"Kada Vučić kaže 'hajde idemo na izbore', oni odgovaraju 'nismo tražili izbore'. Kako mislite da ode Vučić i mi svi koji smo tim Vučića", upitala se premijerka.
 
Ona je precizirala da nema strah od izbora, jer zna sa kakvim rezultatima izlazi pred građane.
 
"Kao što sam dala izveštaj građanima o prvih 100 dana rada Vlade, zatim prvih godinu dana, uvek ću izaći i podneću građanima Srbije izveštaj o tome šta smo radili. Oni neka odluče", zaključila je ona.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: