Brnabić: Hvala Sloveniji

Nacionalne vesti - Utorak 27.08.2019 - 12:53

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić izjavila da Srbija i Slovenija imaju dobre političke i ekonomske odnose, i zahvalila toj zemlji na podršci evrointegracijama Srbije.

U najavi nova zajednička sednica vlada dveju zemalja FOTO: D. Ristić/OK Radio U najavi nova zajednička sednica vlada dveju zemalja FOTO: D. Ristić/OK Radio
"Hvala premijeru i vladi na snažnoj i kontinuiranoj podrsči Slovenije Srbiji. Nikada nismo imali posebna uslovljavanja od strane Slovenije kada je reč o otvaranju pregovaračkih poglavlja, a imali smo uvek veliku tehničku podršku", rekla je Brnabić za zajedničkoj pres konferenciji nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Marjanom Šarecom.
 
Ona je uputila i zahvalnost Sloveniji što su, kako je rekla, jak zastupnik politike proširenja EU.
 
Brnabić je navela da Srbija i Slovenija nemaju mnogo otvorenih pitanja i prenela da je danas sa Šarecom razgovarala o terminu za odžravanje pete zajedničke sednice vlada Srnije i Slovenije.
 
"Nadam se i zamolila sam slovenačkog premijera da probamo da imamo termin do kraja godine", rekla je Brnabić i podsetila da sledeće godine Srbija ulazi u izbornu godinu.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: