Brnabićeva: Nećemo tolerisati nikakvo kršenje mera u naredne dve nedelje

Nacionalne vesti - Utorak 01.09.2020 - 14:44

Premijerka Ana Brnabić čestitala je đacima početak školske godine i istakla da se u naredne dve nedelje neće tolerisati nikakvo kršenje mera.

Foto. D. Ristić/OK Radio Foto. D. Ristić/OK Radio

"Želim da se zahvalim svima na ukazanom ogromnom poverenju. Veoma je psihološki važno za najmlađe učenike da krenu u školu. U ovom trenutku je najvažnije da vidimo kako da propratimo situaciju sa polaskom u školu", istakla je Brnabićeva.

"Zato smo juče imali nekako vanrednu sednicu Kriznog štaba, jer smo uočili neko kršenje mera. Možda i ne bismo tako dramatično reagovali da nam se to ne podudara sa polaskom u škole. Ceo avgust je bio usmeren na to da stavimo situaciju pod kontrolu pre prvog septembra. U naredne dve nedelje mi moramo da izolujemo sve slučajeve da bismo videli kakve nam efekte daje polazak u školu. Nećemo tolerisati nikakvo kršenje mera u naredne dve nedelje", kazala je Brnabićeva za RTS.

Navodi da bi najlakše bilo sve zatvoriti, ali mora da se nastavi život.

Na pitanje da li deca treba da budu deset dana u samoizolaciji ukoliko su bila u inostranstvu, premijerka je navela da u Srbiji nije uvedeno vanredno stanje i da zakonski takve preporuke ne mogu da budu obaveza, već samo preporuka.

"Kada damo preporuku, tretirajte to kao obavezu, jer je zakonski nemoguće napraviti to kao obavezu", poručila je Brnabićeva građanima.

Upitana da li ima dovoljno nastavnog osoblja i pomoćnog osoblja u školama, Brnabićeva je kazala da se o svemu vodilo računa i da se u planiranju išlo do najsitnijih detalja.

Navodi da se razgovaralo sa sindikatima, i da su neki zadovoljni, a neki nisu.

"Veujem da ćemo dobro proći. Velika zahvalnost svim građana Srbije jer najveći broj građana prati epidemiološke mere, ali ne možemo da dozvolimo da pojedinačna iskakanja poremete situaciju", istakla je Brnabićeva.


 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: