Brojevi upozoravaju, lekari poručuju da vakcinacija nema alternativu

Nacionalne vesti - Subota 09.10.2021 - 13:11

Epidemijska situacija je krajnje ozbiljna. Ispred kovid ambulanti su gužve. Sve više pacijenata je u bolnicama.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
Prema poslednjem preseku,koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 6.401 osobeod 21.119 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 49 osoba. Na bolničkom lečenju je 6.584 pacijenta, od kojih je 279 na respiratorima.
 
Od posledica zaraze koronavirusom juče jepreminula 35-godišnja trudnica iz Kraljeva.
 
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Predrag Sazdanović izrazio je bojazan da slučaj preminule porodilje iz Kraljeva nažalost neće biti poslednji.
 
"Ja ću biti vrlo pesimističan –bojim se da je to tek početak, da ćemo još mnogo puta čuti ovako tužne vesti", poručio je Sazdanović.
 
Stručnjaci i dalje apeluju da se građani vakcinišu kako bi izbegli teško stanje.Ponavljaju da je vakcinacija jedini izlaz i da nema alternativu.
 
"Treba svi da shvatimo da su vakcine te koje štite od kovida. Vakcinacija je ključna reč, bila i biće", poručio je Sazdanović.
 
Premijerka Ana Brnabić je navela da mere ne mogu biti istekada imate vakcinu i kada nemate vakcinu, "zato što to praktično znači da vi u vakcinu ne verujete".
 
Poručila je da će pandemija prestati kada postignemo kolektivni imunitet – ili na način da se svi zarazimo ili na način da se svi vakcinišemo.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: