Crvena tečnost u Dunavu!

Nacionalne vesti - Petak 24.07.2015 - 14:28

Veća količina nepoznate crvene tečnosti izlila se u petak oko 11.00 iz kanalizacije u Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova, piše 021.rs.

o crvenoj vodi bice obavestena inspekcija FOTO: 021/S.Stojicevic o crvenoj vodi bice obavestena inspekcija FOTO: 021/S.Stojicevic
 
Kako za 021.rs kažu u "Vodovodu i kanalizaciji", njihova ekipa je na terenu, uočila je da curi crvena voda i obavestiće o tome inspekcije.
 
"Naši radnici su uočili ovu pojavu. Na ispustu se voda svakako automatski uzorkuje, ali je poslata i ekipa iz laboratorije "Vodovoda" da proveri", navode za 021 u tom preduzeću. 
 
"Vodovod" je obavestio sanitarnu inspekciju, kao i Službu komunalne higijene u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koja kontroliše i vodu u Dunavu. 
 
"Obaveštene su sve nadležne službe, a biće izvršen i uvid u registar zagađivača, kako bi se, eventualno, kada bude poznato poreklo materije koja je obojila vodu, došlo do nekog zaključka. Laboratorija je uzela uzorke, a na teren je, po našim saznanjima, poslata i ekipa Instituta za javno zdravlje", dodaju u Vodovodu. 
 
Rezultati testiranja biće poznati tek od nedelje. 
 
Novosadski portal podseća da su se ovakve situacije ranije dešavale kada je neki od većih lanaca mesara ispuštao veće količine krvi. 
 
U "Vodovodu" kažu da 021.rs je teško utvrditi odakle potiče, budući da je reč o zbirnom ispustu, odnosno da se iz celog grada kanalizacija doprema sistemom cevi na crpne stanice.
Radio 021/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: