Da li ćemo u februaru ponoviti GREŠKU? Tiodorović: Ozbiljno je, povećavaju se komplikacije i kod dece

Nacionalne vesti - Utorak 01.02.2022 - 11:22

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiološka situacija ozbiljna, pogotovo prema starijim hroničnim bolesnicima, među kojima ima dosta umrlih. Međutim, kako je rekao, imamo povećanja komplikacija i kod dece.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
Epidemiolozi smatraju da se pik ovog talasa korona virusa očekuje sredinom februara
 
Samo u Nišu tokom dana ima više od 3.000 pregleda, među kojima je svakog dana 800 zaraženih.
 
Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da treba da se obrati pažnja na trudnice i porodilje.
 
Upozorio je da su umrle dve mlade osobe 1971. i 1978. godište, koje su imale hronične bolesti.
 
Tiodorović je savetovao da se treba ozbiljno postaviti prema virusu bez obzira na to što ima više potvrđenjnih slučajeva nego hospitalizovanih.
 
Prema njegovim rečima, ima dosta obolelih među lekarima, kao i kod nastavnika i učitelja.
 
- Neophodno je da pokušamo da se uozbljimo, da prođemo što lakše februar mesec, pod uslovom da nemamo ozbiljnije komplikacije sa gripom - istakao je Tiodorović podsećajući da vakcinacija daje dobre rezultate.
 
Kada je reč o februarskom prazniku kada su građani navikli da spoje po nekoliko dana, epidemiolog se pribojava da će se ponoviti ista greška.
 
Apelovao je na sve da ako bude spajanja neradnih dana da se to ne zloupotrebi da se napune skijališta i banje, a da onda doživimo novi talas koronavirusa.
 
- Ovo jeste rat protiv virusa, postoje i pohvale, ali i kazne, najteže kazna je kad pacijent umre - naglasio je Tiodorović.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: