Dačić: EU da prestane da se ponaša kao MONASI SA TIBETA

Nacionalne vesti - Subota 06.07.2019 - 12:13

Međunarodna zajednica i Evropska unija se ponašaju kao duhovne vođe, "monasi sa Tibeta", zalažu se za mir u svetu, umesto da vode EU i jasno izriču svoje stavove, izavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić FOTO: YouTube printscreen Ivica Dačić FOTO: YouTube printscreen
Na sastanku tokom samita u Poznanju, kome su prisustvovali i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli i Angelina Ajnhorst iz Evropske službe za spoljne poslove, Dačić kaže da je Pacolija pitao o zabrani ulaska srpskih zvaničnika na Kosovo i tzv. dogovor o zajedničkoj diplomatiji sa Albanijom.
 
Kako kaže, Pacoli je to objasnio kao "zajednički nastup", a da je on Ajnhorstovoj poručio da ne bi trebalo da ćute kao "monasi sa Tibeta".
 
"Tog dana je (portparolka EU Maja) Kocijančič dala izjavu da Priština mora da se pridržava dogovora o zvaničnim posetama, što je dogovoreno na početku Briselskog sporazuma... U Evropi ne postoji zemlja gde je nekome nešto zabranjeno", rekao je Dačić na RTS-u.
 
"Kada su oni naslutili da se stvaraju uslovi da se postigne nekakav kompromis, a ne da se insistira na onome što je ranije bila zvanična politika dela međunarodne zajednice, ali nažalost tog uticajnog dela u zapadnoj hemisferi, da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova i da nijedna druga opcija nije u igri, onda su nastupili jednostrani akti", rekao je Dačić.
 
Ministar ističe da je teško verovati u to da se, kako kaže, međunarodna zajednica "trese" pred kosovskim premijerom Ramušem Haradinajom.
 
"Takse moraju da budu ukinute, ako se želi nastavak dijaloga", dodaje Dačić.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: