Dačić: Ne menjamo stav prema Rusiji

Nacionalne vesti - Ponedeljak 16.04.2018 - 12:34

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da Srbija neće promeniti svoj stav prema Ruskoj Federaciji.

"To ne bi bilo ni moralno, ni politički pošteno" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Dačić je, na konferenciji za novinare posle susreta sa šefom diplomatije San Marina Nikolom Rencijem, rekao da očekuje da će EU nastaviti sa konstantnim nametanjem obaveze da moramo, mnogo ranije nego što bi pristupili Uniji, da usaglašavamo u potpunosti našu spoljnu politiku.
 
"Mi smo sami krivi, jer smo ih navikli, pošto smo na početku usaglasili više od 90 odsto naših akata. Ali tada je bila situacija drugačija, nije bila kriza u Ukrajini. Sada je taj procenat usaglašenosti opao i zbog toga stalno vrše pritisak da moramo da se pridružujemo merama prema Ruskoj federaciji i drugim državama", kazao je Dačić. 
 
Šef diplomatije je istakao da Srbija prema prijateljima ne može da se ophodi na takav način i da to nije u nacionalnom interesu. 
 
"Ne možemo da tražimo pomoć oko Kosova i Metohije, a s druge strane se pridružujemo sankcijama. To ne bi bilo ni moralno, ni politički pošteno", podvukao je Dačić.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: