Dačić: Posle Božića sa Vučićem o listi

Nacionalne vesti - Subota 28.12.2019 - 12:03

Prenosi da je Vučić izneo pozitivno mišljenje o njegovoj ideji u smislu da bi to moglo da doprinese pozitivnoj atmosferi

"Ako SNS ne želi kaoliciju, to je u redu" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je u petak veče da će posle Božića s predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem razgovarati o eventualno zajedničkoj listi za predstojeće izbore, a da li će do toga doći, kako kaže, zavisi od mnogih faktora.
 
"Ako delimo zajedničke ciljeve, ako je to u interesu državne politike i jedinstva, spremni smo da imao zajedničku listu sa SNS-om", rekao je Dačić za RTS, dodajući da to ne govori zbog toga što SPS ne može sam da uđe u parlament.
 
"Tražimo koaliciju da bismo pokazali da imamo pozitivan odnos prema SNS, jer se mesecima govori o tome da smo labilan faktor", objasnio je Dačić i odbacio primedbe iz SNS-a da SPS želi predizbornu koaliciju kako bi osigurao dobra mesta.
 
"Nisam sedeo sa Šormazom, ni Mihajlović, nego sa Vučićem, šta se oni mesaju u to. Ako SNS ne želi kaoliciju, to je u redu", rekao je Dačić.
 
Prenosi da je Vučić izneo pozitivno mišljenje o njegovoj ideji u smislu da bi to moglo da doprinese pozitivnoj atmosferi.
 
"Ako mogu da se ujedinjuju ljotićevac Obradović, Đilas tajkun, Jeremić, koga je Đilas izbacio iz stranke, Sergej Trifunović koji hoće da prizna Kosovo, Marinika Tepić... oni svi mogu, a sada ispada da je strašno što sam rekao da se napravi lista. Strašno je, jer oni svi hoće da posvađaju mene i Vučića", istakao je Dačić.
 
Na pitanje da li će se to desiti kaže: "Nismo mi ludi".
 
Podseća da dve stranke sedam godina rade zajedno i da imaju značajne rezultate na drzavnom planu.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: