Dačić: Sledeće nedelje o ambasadoru Ristiću i velikoj bruci

Nacionalne vesti - Petak 20.04.2018 - 06:58

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će sledeće nedelje biti odlučeno da li će biti ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić biti opozvan sa funkcije zbog problematičnog ponašanja u Parizu.

Dačić: Velika bruka za srpsku diplomatiju FOTO: D.Ristić/OK Radio Dačić: Velika bruka za srpsku diplomatiju FOTO: D.Ristić/OK Radio
Mediji u Srbiji pisali su da je Ristić u ambasadi organizovao proslave koje ne priliče diplomatskim predstavništvima.
 
Dačić je za "Politiku" rekao da će tada biti odlučeno i o sudbini direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića.
 
Ministar je navode o sukobu Pavlovića sa ljudima koji su u kulturnom centru bliski sa ambasadorom Ristićem, koji je pretio da pređe u otvoreni fizički sukob okarakterisao kao "veliku bruku srpske diplomatije".
 
Posle poslednjih incidenata Kulturni centar Srbije u Parizu je zatvoren, a Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je državnog sekretara Ivicu Tončeva i generalnog sekretara Veljka Odalovića da izvrše nadzor.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: