Dačić: Ustavni amandmani iduće sedmice u Skupštini, referendum o izmeni Ustava 16. januara

Nacionalne vesti - Utorak 23.11.2021 - 12:35

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi već sledeće sedmice na dnevnom redu skupštinskog zasednja trebalo da se nađe tekst amandmana za promenu Ustava, u delu o pravosuđu, ali je potrebno da se prethodno, ovog četvrtka, pred poslanicima nađe predlog Zakon o referendumu.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
„Danas počinje rasprava o budžetu i čim se završi glasaće se o njemu, ne čekajući na kraj cele sednice, kako bismo prešli na predlog Zakona o referendumu. Ako se sve završi kako je planirano, referendum o izmeni Ustava održaće se 16. januara“, rekao je Dačić, za Radio televiziju Srbije (RTS).
 
On je rekao da se svih ovih godina, od kad je donet Ustav 2006. nije razmišljalo o potrebi da se promeni Zakon o referendumu, kako bi se uskladio sa najvišim pravnim aktom.
 
Prema njegovim rečima, sva strukovna udruženja su se složila sa tekstom amandmana na Ustav.
 
„Nema suštinskih zamerki. Ima zamerki nekih što to sprovodi ova vlast, što je Aleksandar Vučić predsednik, što sam ja predsednik Narodne skupšine, ali nema na tekst. Zato pozivam sve da učestvuju u ovom procesu jer je to u interesu zemlje“, rekao je Dačić.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: