Danas blokade širom Srbije; MUP: Protivzakonito

Nacionalne vesti - Subota 04.12.2021 - 12:14

Više ekoloških udruženja najavilo je da će danas širom Srbije organizovati blokade saobraćajnica, a predvode ih organizacije „Kreni promeni“ i „Ekološki ustanak“.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Kako je najavljeno, danas će biti pešačkih blokada, poput onih od prošle subota, ali i auto blokada na više lokacija u Beogradu i drugim gradovima.
 
Organizatori su saopštili da će pešaci u Beogradu blokirati autoput kod Centra Sava i kod tržnog centra Ušće, dok će automobili blokirati autoput kod Bubanj potoka, Obrenovački put kod Umke i Bariča, Brankov, Pupunov i Pančevački most, kao i kružne tokove Autokomanda, Slavija i Opština Novi Beograd.
 
Pokret "Kreni-promeni" saopštio je da će blokade biti organizovane na 47 lokacija širom Srbije.
 
MUP: Blokade su protivzakonite
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da svaka blokada saobraćaja i održavanje neprijavljenih skupova predstavlja kršenje zakona i da svu odgovornost za sve što može da se desi na takvim skupovima snose isključivo njihovi organizatori.
 
Iz Ministarstva su podsetili građane da blokade puteva i saobraćaja mogu prijaviti pozivom na broj 0800104103.
 
Pored toga, prijava nasilja usled blokade puteva i saobraćaja može se izvršiti slanjem poruke na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs, navodi se u saopštenju.
FoNet, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: