Đerlek: Ako nema rezultata - još RIGOROZNIJE MERE (VIDEO)

Nacionalne vesti - Sreda 02.12.2020 - 10:52

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da se očekuje da Vlada sutra usvoji nove mere koje bi stupile na snagu od petka. Ističe da se epidemijska situacija pogoršava iz dana u dan i da je to signal da je potrebno reagovati, jer je očigledno da postojeće mere nisu dale željene rezultate.

Rezultati se očekuju za sedam do deset dana FOTO: G. Mitić/OK Radio Rezultati se očekuju za sedam do deset dana FOTO: G. Mitić/OK Radio
Mirsad Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navao da, ako se uspostavi kontrola novih mera i ako bude postojala masovnija podrška građana (koji bi trebalo da pokažu maksimalnu odgovornost i disciplinu), veruje da je realno očekivati bolje rezultate.
 
Navodi da je teško predviđati, ali da se rezultati očekuju za sedam do deset dana od dana stupanja na snagu mera.
 
Prema novim merama, ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.
 
Đerlek kaže da će se posle desetak dana ponovo evaluirati situacija, i ako bude potrebno, mogu se očekivati još rigoroznije mere.
 
Rekao je da je broj novoobolelih u Beogradu u nekoj stagnaciji. Međitim, kovid kapaciteti su puni i lekari i direktori se trude da preraspodelom obezbede mesta za pacijente sa teškom kliničkom slikom.
 
Državni sekretar Ministarstva zdravlja je rekao da je na teritoriji cele Srbije situacija ista ili slična – vrlo ozbiljna, teška i neizvesna.
 

OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: