Đerlek: Plaćamo danak žurkama, kolektivni imunitet do kraja juna

Nacionalne vesti - Utorak 23.02.2021 - 12:12

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je pogoršanje epidemiološke situacije rezultat žurki koje su organizovane proteklih dana.

„Zabrinjava me to što danas očekujemo realnije brojke „Zabrinjava me to što danas očekujemo realnije brojke" FOTO: RTS/Screenshot
„Počeo je ponovo da raste broj zaraženih, i to su velike brojke. Došle su na naplatu žurke. Moramo obratiti pažnju da što pre zaustavimo pogoršanje stanja“, kazao je on za TV Hepi.
 
On je napomenuo da na sastanku Kriznog štaba u sredu, neće biti pitanja o popuštanju mera, jer prvenstveno mora da da bude zaštićeno zdravlje ljudi, a posle toga ekonomija.
 
„Zabrinjava me to što danas očekujemo realnije brojke o zaraženima i očekujem da će biti lošije nego juče“, smatra on.
 
Đerlek je kazao da je pored vakcine potrebna i kolektivna odgovornost.
 
Ako bude nastavljen ovaj tempo vakcinacije, do kraja maja mogla bi da bude završena revakcinacija, a do kraja juna građani u Srbiji će biti blizu kolektivnog imuniteta, dodao je on.
 
„Korona će trajati još nekoliko godina, neće biti u ovom obliku u kojem je sada, ali naš cilj je da je spustimo na nivo sezonskog gripa“, rekao je Đerlek.
 
Upitan kakve će biti odluke Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici, on je rekao da je siguran da neće doći do popuštanja mera, a da li će doći do pooštravanja, zavisiće od današnjih rezuultata i kakva će biti situacija s brojem novozaraženih.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: