Devojčicu i otmičara traži oko 500 policajaca, Stefanović: Nećemo stati

Nacionalne vesti - Petak 27.12.2019 - 12:22

Potraga za Monikom Karimanović i Ninoslavom Jovanovićem, za koga policija sumnja da ju je oteo prošlog petka, nastavlja se na teritoriji opštine Knjaževac. Ministar Nebojša Stefanović: Nećemo stati dok ne nađemo Moniku, to je prioritet. Načelnik niške policije Slaviša Virijević rekao je za RTS da je na terenu oko 500 policajaca.

U potragu je uključeno 470 policajaca FOTO: RTS/printscreen U potragu je uključeno 470 policajaca FOTO: RTS/printscreen
U akciji su, pored helikoptera, ekipe sa psima tragačima, dronovi i termovizijske kamere, uključeni lovci, građani i pripadnici preduzeća koja se bave privatnim obezbeđenjem.
 
Policijski službenici tragaju za Monikom Karimanović koju je, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da policija intenzivno traga za Monikom Karimanović.
 
Prema njegovim rečima, u potragu je uključeno 470 policajaca. 
 
"Naš apsolutni prioritet je da pronađemo Moniku Karimanović živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma koji ju je oteo privedemo pravdi i smestimo iza rešetaka", rekao je Stefanović. 
 
Ministar policije kaže da je reč o najiskusnijim operativcima Uparve kriminalističke policije, Žandarmerije, Uprave granične policije, službenika policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, sve lokalne snage, kao i helikopterska jedinica.
 
"Tokom prethodne noći pretraživali smo teren uz pomoć termovizijskih kamera, sva tehnička preimućstva koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku", rekao je Stefanović.
 
Nestanak dvanaestogodišnje devojčice prijavljen je prošlog petka.
 
Policija je u sredu objavila fotografiju osumnjičenog, uz poziv građanima da se jave ukoliko ga prepoznaju, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju.
 
Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.
 
Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: