"Dijalog će se nastaviti, vodiće ga Vučić i Tači"

Nacionalne vesti - Utorak 08.01.2019 - 09:33

Brisel -- Politički dijaog Beograda i Prištine biće nastavljen, vodiće ga Aleksandar Vučić i Hašim Tači i tu se ni nadalje ništa neće menjati, saopštila portparolka EK.

Ekipu će dočekati visoka predstavnica EU Federika Mogerini FOTO: EPA Ekipu će dočekati visoka predstavnica EU Federika Mogerini FOTO: EPA
Maja Kocijančič je u izjavi za Radio Slobodna Evropa dodala da je Kancelarija EU za spoljne poslove pozvala predstavnike prištinskog tima za nastavak dijaloga, izabranog u parlamentu 15. decembra prošle godine, da danas, 8. januara, dođu u Brisel radi konsutacija.
 
"Kancelarija EU za spoljna pitanja pozvala je delegaciju sa Kosova koju je izabrala Skupština 15. decembra, na konsultacije u Brisel 8. januara. Ekipu će dočekati visoka predstavnica EU Federika Mogerini. Konsultacije su mogućnost za razgovor s predstavnicima Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda, u kojem posreduje EU. Dijalog na visokom nivou se vodi izmedju dva predsednika, i to se ne menja", kazala je Kocijančičeva u ponedeljak. 
 
Predstavnici prištinskog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti već su oputovali u Brisel, a prethodno su sa članovima tima održali sastanak u Tirani.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: