Diković o spekulacijama o hapšenju: Savest mi je čista

Nacionalne vesti - Ponedeljak 19.11.2018 - 12:06

Savest mi je čista za sve što se dešavalo u zoni 37. motorizovane brigade 1999. godine, kaže bivši načelnik Generaštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, i dodaje da neće biti iznenađenje ako Kosovo bude primljeno u Interpol u Dubaiju.

Verovatno postoji neka optužnica FOTO: D. Ristić/OK Radio Verovatno postoji neka optužnica FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Verujem da se to neće desiti, verujem našoj delegaciji koja je u Dubaiju i koja se za to grčevito bori. Međutim, realnost je takva da ne treba da nas iznenadi da Kosovo bude primljeno u međunarodnu policijsku organizaciju - rekao je Diković za TV Prva.
 
Podseća da su velike sile, ključni međunarodni faktori na čelu sa SAD, Nemačkom, Velikom Britanijom, Francuskom, podržali članstvo Kosova u Unesku, a da je sreća Srbije što još veliki broj zemlja nije priznao jednostano proglašenu nezavisnost Kosovo.
 
Upitan da prokomentariše spekulacije da će se, ako Kosovo postane član Interpola, mnogi Srbi naći na poternicama, pa i on sam koji se pominje kao prvi, general Diković kaže da je sigurno da bi članstvom u Interpolu nastao opšti problem za Srbe i da bi svaki Srbin koji je kročio 1999. na Kosovo, ili koji je izašao s Kosova 1999. mogao biti optužen za neke zločine.
 
- Najmanji problem sam ja. Najveći problem su ljudi koji su komandovali, od najmanjeg čina do najvećeg, koji su učestvovali u dejstvima na Kosovu 1999. Svi mogu biti na poternici - smatra bivši načelnik Generalštaba.
 
Na pitanje da li ima konkretnih dokaza protiv njega, Diković kaže da mu je savest čista.
 
- Verovatno postoji neka optužnica, nemam proverene podatke. Neke nevladine organizacije u Beogradu su to pisale u saradnji sa sličnim nevladim organizacijama u Prištini. Međutim, savest mi je čista - naglasio je Diković.
 
Na pitanje da li očekuje da Srbija stane iza njega ukoliko se nađe na Interpolovoj poternici, Diković kaže da "bezrezervno veruje svojoj državi", ali i da ne želi da Srbija bude njegov talac.
 
- Nemam problem, savest mi je čista. Šta će se desiti, videćemo - naglasio je on.
 
Kako kaže, optužnice su samo "završni čin NATO delovanja na Kosovu još od bombardovanja", a da je s druge strane reč i o tome da se prikriju zločini OVK. Za kosovsku vojsku navodi da se stvara poslednjih pet godina i da je stvaraju vodeće zemlje NATO.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: