Do kraja januara 4 vakcine u Srbiji: Narednih dana prve isporuke kineskog Sinofarma

Nacionalne vesti - Četvrtak 31.12.2020 - 12:23

Do kraja januara u Srbiji ćemo imati najmanje četiri vakcine protiv korona virusa, različitih svetskih proizvođača, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

"Važno je da napadnemo koronu, da bismo mogli da radimo" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nakon što je Kina odobrila svoju prvu vakcinu protiv korona virusa za opštu upotrebu kompanije "Sinofarm", Vučić je rekao da veruje da u narednim danima mogu da se očekuju isporuke prvih kineskih vakcina, kako bi ih naša Agencija pregledala i ispitala.
 
- Imaćemo i dve vakcine sa Zapada, razgovaraćemo i sa "Modernom" i sa "Astrazenekom", sa "Džonsonom" - rekao je Vučić za TV Pink.
 
Podsetio je da je juče u Srbiju stigla ruska vakcina "Sputnik Ve", čije će mnogo veće količine stići u narednom periodu, dok je još pre nje stigla Fajzerova vakcina.
 
- Važno je da napadnemo koronu, da bismo mogli da radimo, da izlazimo iz svega ovoga, da čuvamo živote i da se posvetimo napretku - istakao je Vučić.
 
On je dodao da je Srbija ove godine, zbog kovida 19, izgubila mnogo ljudi, i time platila strašnu cenu, ali i primetio da su država, a pre svega lekari u kovid sistemu, dali sve od sebe, radili i borili se protiv virusa, i da je zemlja uspela da, bude nešto uspešnija ili manje neuspešna u toj borbi, od drugih u regionu i Evropi.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: