Do sada vakcinisano 20.000 pripadnika sistema odbrane

Nacionalne vesti - Sreda 02.06.2021 - 11:41

Prvu dozu vakcine protiv kovida 19 do sada je primilo oko 20.000 pripadnika sistema odbrane, dok je oko 14.000 u potpunosti imunizovano, a vakcine je primilo 95 odsto vojnih lekara, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
On je sinoć, prilikom posete gradilištu kovid bolnice u Novom Sadu, poručio da su vojni lekari „jasno pokazali koliko je imunizacija važna, a mi treba da pokažemo poverenje u te ljude koji nas leče“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Prema njegovim rečima, radovi napreduju i nekoliko dana u odnosu na planirane rokove, pa bi kovid bolnica na novosadskom Mišeluku veličine oko 20.000 metara kvadratnih trebalo da primi prve pacijente 1. septembra, kada je i planirano.
 
„U ovu zgradu moći ćete da stavite bilo koji medicinski uređaj, da pripremite bilo kakvu medicinsku sobu i imaćete najveći kapacitet za intenzivnu negu – 220 kreveta intenzivne nege i preko 400 kreveta poluintenzivne, što je ogroman kapacitet. Sam podatak da je do sada u celoj Vojvodini bilo ukupno 170 kreveta intenzivne nege pokazuje koliko povećavamo kapacitet i koliko će biti značajna bolnica na ovom mestu“, rekao je Stefanović.
 
Ocenio je i da će „borba protiv korone još trajati“ i pozvao građane da se vakcinišu.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: