Dojave o bombama u više od 200 škola u Beogradu

Nacionalne vesti - Sreda 08.06.2022 - 11:19

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, prema trenutnim informacijama iz Školske uprave Beograd (9 časova), stigle su na imejl adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola. U MUP-u kažu da su kontradiverzione ekipe na terenu.

FOTO: MUP FOTO: MUP
Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
 
O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.
 
Nešto pre 7 sati i roditeljima dece koja idu u vrtić "Fića" na Vračaru stiglo je obaveštenje da decu ne dovode, jer je stigla anonimna dojava o podmetnutoj bombi.
 
Dojave o bombama prijavljene su juče i u školama u Kragujevcu i Nišu, a dan ranije i u nekoliko studentskih domova.
 
Gotovo svakodnevno dojave stižu na adrese tržnih centra, ustanova kulture, državne institucije.
 
Psiholozi preporučuju roditeljima da je dobro hrabriti decu, ali ne i praviti šale od dojava o postavljenim bombama.
 
"Trebalo bi da shvataju eventualnu ozbiljnost cele situacije", kaže psiholog Jelena Đorđević.
 
Od 1. januara do 1. juna izvršeno je više od 1.000 kontradiverzionih pregleda, a ministar policije je rekao da su identifikovani i procesuirani svi koji su sa teritorije Srbije upućivali takve dojave.
 
Ok Radio,RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: