Đuriću nije odobrena poseta Kosovu

Nacionalne vesti - Subota 18.05.2019 - 18:15

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nije odobrilo zahtev direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića za posetu južnoj srpskoj pokrajini zbog "nepoštovanja procedure".

Nije u skladu sa kriterijumima Briselskog sporazuma FOTO: YouTube/printscreen Nije u skladu sa kriterijumima Briselskog sporazuma FOTO: YouTube/printscreen
- Nije odobren zahtev za posetu jer nije u skladu sa kriterijumima Briselskog sporazuma - rekao je za prištinske medije savetnik ministra spoljnih poslova Jetljir Zuberaj, prenosi "Kossev".
 
Prema sporazumu, zahtev za odobrenje posete mora da se pošalje tokom radnih dana, odnosno od ponedjeljka do petka, i to do kraja radnog vremena, do 17 sati.
 
Đurić je jutros za RTS rekao da će sutra pokušati da dođe na Kosovo, gde se na u četiri opštine na severu održavaju vanredni izbori za gradonačelnike, ali i da sumnja da će mu biti odobrena dozvola.
 
- „Ja ću naravno, kao i do sada, pokušati da budem tamo, ali iako možda ne budem uspeo zbog ponašanja Prištine, jer podsetiću vas, u prethodnih godinu dana mi je 18 puta onemogućeno da uđem na KiM, ali ljudi iz Kancelarije za KiM i iz vlade su svakoga dana tamo“ - rekao je on.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: