Dva Nemca u Prištini: DA za dijalog, NE za razmenu teritorije

Nacionalne vesti - Ponedeljak 01.04.2019 - 12:41

Priština -- Poslanici Bundestaga, Peter Bauer iz CDU i Kristijan Šmit iz CSU, razgovarali danas u Prištini s kosovskim premijerom, kom su preneli stavove Nemačke.

Haradinaju prenet Haradinaju prenet "oštar nemački stav" FOTO: Reuters
Kako navodi prištinska Gayeta Ekspres, Bauer i Šmit su Ramušu Haradinaju preneli da se Nemačka zalaže za nastavak dijaloga sa Srbijom, ali su mu takođe preneli i, kako se navodi, "oštar nemački stav koji je u suprotnosti s idejom predsednika Tačija o teritorijalnoj razmeni".
 
"Razgovarali smo o nastavku dijaloga koji podržavamo i mislimo da će taj proces biti nastavljen. Razgovarali smo i o temi razmene teritorija na šta mi u svakom pogledu imamo prigovor", rekao je Bauer.
 
Kako se navodi, oni su preneli stav Nemačke da bi razmena teritorija stvorila nove probleme ne samo za Kosovo.
 
"Nemačka ima veoma jasan stav da smo protiv ove ideje. Vaše probleme ne možemo rešiti stvaranjem novih problema. A onaj koji zaista misli da će rešiti problem sa ovom idejom, onda mora da je veoma svestan da stvara nove probleme ne samo za Kosovo već i za region uopšte ”, kazali su poslanici Bundestaga.
 
Uslov Beograda da dijalog bude nastavljen je da Priština najpre ukine sto odsto povećane tak se na robu iz Srbije i BiH.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: