Epidemija jenjava, ali neke mere ostaju, proslava Đurđevdana u krugu porodice

Nacionalne vesti - Sreda 06.05.2020 - 14:29

U Srbiji je koronavirusom zaraženo ukupno 9.677 osoba, dok je 200 preminulo od kovida 19. Poslanici u Skupštini razmatraju Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja. Policijski čas biće na snazi i danas.

Do sada zaraženo 9.677 osoba FOTO: AFP/Getty Images Do sada zaraženo 9.677 osoba FOTO: AFP/Getty Images
Predsednica Skupštine Maja Gojković sazvala je drugu sednicu parlamenta za vreme vanrednog zasedanja, a poslanici će razmatrati Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja.
 
Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je Krizni štab dao preporuke Vladi Srbije da pojedine zabrane ostanu na snazi.
 
Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da je situacija pod kontrolom, ali da je virus i dalje u populaciji i da još uvek ima obolelih.
 
Na to ukazuje i imunolog Srđa Janković, koji je za RTS rekao da građani ne smeju da se opuste i da treba da budu odgovorni.
 
U Srbiji je od izbijanja epidemije koronavirusa zaraženo 9.677 osoba, dok je 200 ljudi izgubilo život.
 
Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da treba da nastavimo da izbegavamo kontakte, posebno stariji od 65 godina i hronični bolesnici.
 
"Svi ti kontakti omogućavaju virusu da opstane, što ih manje imamo manja će biti i kraće će trajati njegova cirkulacija u ovom talasu", poručuje Kon i dodaje da ne treba mnogo da menjamo ponašanje.
 
Zamenica Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će epidemija koronavirusa u Srbiji biti odjavljena kada više od 28 dana ne bude bilo novih slučajeva bolesti kovid 19. Govoreći o zatvaranju privremenih bolnica, ona je navela da, kako se bude smanjivala potreba za popunjavanje kapaciteta, tako će se jedna po jedna privremena bolnica zatvarati.
 
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o ukidanju vanrednog stanja. Premijerka Ana Brnabić je rekla da su se prema mišljenju struke strvorili svi uslovi da se ukine vanredno stanje. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao, govoreći o putovanjima, da i sada postoji mogućnost da se izađe iz Srbije ili uđe u našu zemlju, ali uz posebne dozvole. 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: