Epidemija nije gotova, moguće RESTRIKTIVNE MERE zbog situacije na JUGU SRBIJE

Nacionalne vesti - Četvrtak 11.06.2020 - 14:44

Situacija u Srbiji sa korona virusom se razlikuje od mesta do mesta, a ako bude bilo potrebe za novim merama, one će se uvoditi na lokalnom nivou, rekao je gostujući na RTS, epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

"Moramo se vratiti ozbiljnosti, da sprovodimo mere" FOTO: Screenshot

- S obzirom da je virus je još uvek tu, ne možemo govoriti da je epidemija otišla - rekao je Tiodorović i epidemiološku situaciju ocenio na granici između "nesigurne" i "povoljne pod kontrolom" zbog novih žarišta kao što su Novi Pazar Tutin, Vranje.

- Mi imamo sada ono što smo znali, da će studenti doći u Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš. To je jedna situacija koja je očekivana i mi se moramo vratiti ozbiljnosti, da sprovodimo mere - upozorio je Tiodorović koji je i član Kriznog štaba.

Ponovio je da maske moraju ostati obavezne u zatvorenom prostoru, da na otvorenom moramo biti na određenom rastojanju i pre svega moramo paziti na starije, na osetljive osobe, kao i na zdravstvene radnike.

Istakao je da opasnost uvek postoji tamo gde se ne sprovode mere i gde se ne poštuje odnos prema svom zdravlju i zdravlju drugih.

- Pozivam naše građane, naše ljude da sprovode sve mere - rekao je Tiodorvić i dodao da nije dobro objavljivati imena obolelih sportista i poznatih ličnosti, jer to može ugroziti njihov integritet.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: