Fabrici: Očekujemo da Srbija štiti slobodu medija

Nacionalne vesti - Nedelja 06.01.2019 - 12:52

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici, poručio je da EU od Srbije očekuje da bude mesto koje neguje i štiti slobodu izražavanja i slobodu medija.

"Vidimo dobru volju" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Fabrici je za list Blic kazao da su u EU izuzetno zabrinuti napadom na novinara Milana Jovanovća i da "pažljivo prate taj slučaj".
 
"Očekujemo da vlasti brzo sprovedu istragu i dovedu krivce pravdi", rekao je Fabrici.
 
On je podsetio da je Delegacija EU, zajedno sa OEBS-om, uključena u rad na novoj Medijskoj strategiji i da "ohrabruju vlasti i medijske profesionalne asocijacije da nastave da grade medjusobno poverenje i saradnju".
 
"Vidimo dobru volju i to se može smatrati znakom napretka u toj važnoj oblati evropske integracije Srbije. Ali, naravno ono što će biti važno to je implementacija dogovorenih mera i stvaranje pravog okruženja za slobodu izražavanja", naveo je Fabrici.
 
Ukazao je da EU u svojim izveštajima razmatra bezbednost novinara i da će izveštaj za 2018. godinu biti objavljen na proleće ove godine.
Slobodna Evropa, Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: