Francuski plan za Srbiju: Sedam faza, Kosovo na kraju

Nacionalne vesti - Utorak 19.11.2019 - 10:17

Pristup zemalja kandidata za članstvo u EU trebalo bi uskoro drastično da se promeni na osnovu predloga zvaničnog Pariza koji će se razmatrati u Briselu, a u koji su Večernje novosti imale uvid.

Članstvo će se sticati u sedam faza FOTO: DW Članstvo će se sticati u sedam faza FOTO: DW
Kako je objavio ovaj dnevni list, dosadašnjih 35 poglavlja grupisaće se u sedam paketa, tako da će se članstvo sticati postepeno, u sedam faza.
 
"Pariz predlaže da u prvu grupu uđu poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava i njih treba ispunjavati tokom čitavog procesa, dok sa druge strane poglavlje 35 o Kosovu i Metohiji ulazi tek u poslednju sedmu grupu", prenele su Novosti.
 
U grupi dva bila bi poglavlja o obrazovanju, kulturi sportu, transportu, a u trećoj dosadašnja poglavlja o zapošljavanju, zdravstvu, zaštiti potrošača.
 
U četvrtom grupi su ekonomski i finansijski poslovi, u petom unutrašnje tržište, a faza šest obuhvata spoljne poslove kada ćemo, kako piše list, morati da uskladimo na primer odnose sa Rusijom.
 
Na kraju u fazi sedam ostala bi poglavlja 33, 34, 35, objavile su Novosti.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: