Gde su granice Srba i Albanaca? Vučić: To niko ne zna

Nacionalne vesti - Utorak 16.10.2018 - 09:31

Beograd -- Upitan šta znači termin razgraničenje predsednik Aleksandar Vučić rekao da je želeo da se utvrdi granica između Srba i Albanaca, za koju sada niko ne zna gde

I niko u svetu tačno i ne zna... FOTO: D. Ristić/OK Radio I niko u svetu tačno i ne zna... FOTO: D. Ristić/OK Radio
"Da li su te granice tamo gde mi kažemo ili Albanci, tamo gde kažu Rusi ili tamo gde kažu Amerikanci, gde kažu Kinezi ili Nemci...Mi ne znamo, i niko u svetu tačno i ne zna gde su granice", kazao je Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.
 
Na pitanje novinara šta je konkretno mislio kada je predlagao razgraničenje i da li bi to značilo da Srbija zadrži sever Kosova, a Kosovo dobije tri opštine na jugu centralne Srbije, Vučić je rekao da je želeo da se utvrdi granica između Srba i Albanaca, za koju sada niko ne zna gde je, jer se razlikuje šta o tome misle Rusija i Amerika, Kina i Nemačka, Srbi i Albanci. 
 
"Niko u svetu ne zna gde su granice i ja sam smatrao da je važno da zarad budućnosti to saznamo, da imamo mir i stabilnost sa Albancima za narednih 100 ili 200 godina. Nisam uspeo, jer gradjani smatraju da je bolje da smo ni na nebu ni na zemlji. Ja mislim da je to pogrešno, ali je moje da poštujem volju naroda", rekao je Vučić. 
 
On je rekao da je, uprkos svemu, voljan da nastavi razgovore sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, pa i u Parizu 11. novembra, ali da mu je malo čudno šta će Tači da radi tamo, s obzirom da se radi o obeležavanju završetka Prvog svetskog rata i da u svečanosti učestvuju sile pobednice i učesnici tog sukoba. 
 
Vučić je rekao da mu smetaju pojedini glasovi iz međunarodne zajednice koje se protive promeni granica i tvrde da se time otvara Pandorina kutija. 
 
"Kažu da su protiv granica a niko ne zna gde su. Osim ako su za njih granice sadašnje granice nezavisnog Kosova? A ja im kažem: 'Evo, mi nikada nećemo da priznamo granice nezavisnog Kosova'. I šta ćemo sad? Oni kažu da ćemo tako otvoriti Pandorinu kutiju. A oni su to uradili 2008. godine sa Kosovom, ili 2006. godine i pre toga 90-ih godina. I na to nema odgovora", rekao je on. 
 
Ponovio je da će uvek razgovarati sa svima i truditi se da omogući dogovor, ali da mu ne izgleda da će to biti moguće za tri dana ili tri meseca.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: