GIK ima zakonski rok do 20h da odluči po prigovorima, a sednica u 18h

Nacionalne vesti - Subota 09.04.2022 - 14:42

U petak, na dve uzastopne sednice Republičke izborne komisije (RIK), doneta su rešenja o ponavljanju glasanja na 14 birališta za predsedničke i 11 za parlamentarne izbore.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio

Uveče je zasedao GIK Beograda, a kako je za N1 preneo član te komisije Zoran Alimpić, po prigovorima brojali su džakove sa pet odsto mesta i od 58 vreća otkrili u 15 razlike u odnosu na ono što stoji u zapisniku. Rok da GIK odluči o primedbama je večeras do 20h, a upućeno je, kako kaže Alimpić 350 prigovora, plus 128 prigovora o ispravkama zapisnika. Sednica je, navodi Alimpić, zakazana za 18h, dva sata pre isteka roka. Ana Brnabić, odlazeća premijerka, rekla je da nije smak sveta ako SNS ne osvoji najviše glasova u Beogradu, a optužila je SPS da je izdao tim u kampanji.

"Danas": Vučić i Đilas verovatno u ponedeljak o izborima u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas sastaće se najverovatnije u ponedeljak, 11. aprila kako bi razgovarali o situaciji u Beogradu posle lokalnih izbora, preneo je "Danas" pozivajući se na izvore iz kabineta predsednika.

Tošković: Na pregovore da idu Janković, Tepić i Ponoš, pre nego Đilas

Docent na Filozofskom fakultetu Oliver Tošković izjavio je da bi na najavljenim pregovorima sa Aleksandrom Vučićem pre nego Dragan Đilas trebalo da budu nosioci lista Ujedinjene opozicije Srbije - Vladeta Janković, Marinika Tepić i Zdravko Ponoš. Ukazao je na veliku razliku u broju glasova koje je dobio Vučić i njegova SNS, što znači da je ogroman broj ljudi koji su dali glas Vučiću, za druge partije glasao.

Brnabić: Nije smak sveta ako ne dobijemo najviše u Beogradu, SPS bila neodgovorna

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić je izrazila uverenje da će Srpska napredna stranke (SNS) posle ponovljenih lokalnih izbora u Beogradu imati najveći broj glasova, ali je dodala da nije smak smeta ako se to ne dogodi. Ana Brnabić je kampanju Socijalističke partije Srbije (SPS), koja je koalicioni partner SNS, na republičkim izborima nazvala "vrstom izdaje tima", prenosi FoNet. Rekla je da nije bilo predizbornog dogovora o podeli funkcija, kao da se tokom kampanje SPS ponašala neodgovorno.

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: