Gojković pozvala sve poslaničke grupe na konsultacije

Nacionalne vesti - Nedelja 14.04.2019 - 13:17

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ponovila je poziv na konsultacije svim poslaničkim grupama u utorak, u 10 sati.

Pozvala sve kako bi se započeo dijalog FOTO: YouTube printscreen Pozvala sve kako bi se započeo dijalog FOTO: YouTube printscreen
Gojković je istakla da je pozvala sve kako bi se započeo dijalog i da "razgovaramo o procedurama, o amandmanima, o dopunama dnevnog reda kao i o tome kako bolje da zastupamo građane u Srbiji".
 
Upitana zbog čega nema dijaloga vlasti i opozicije u parlamentu, Gojković za RTS kaže da ima dijaloga između poslaničkih grupa koje podržavaju rad Vlade i većeg dela opozicije koja učestvuju u radu parlamenta.
 
Kako je naglasila, 35 poslanika neće povremeno da učestvuje u delu rada Skupštine, što nije znak da nema dijaloga između poslanika koji podržavaju rad Vlade i poslaničkih grupa koje kažu za sebe da su opozicija.
 
Što se tiče juče iznetog zahteva opozicije da se formira zajednička komisija za fer i poštene izbore, Gojković ističe da su na mitingu sa "neočekivano malom broju prisutnih" izneti besmisleni zahtevi, ali da će ona, kako je dodala, "svakako ovih dana sesti i razgovarati sa predsednikom Republike o svemu".
 
Prema rečima Gojkovićeve, ovo je predizborna godina i u zemlji koja je kandidat za članstvo u EU, dužni smo da sprovodimo način izbora kao u drugim evropskim zemljama. Izborni zakoni ne mogu da se menjaju nekoliko meseci pred izbore i to znaju i oni koji su izneli te besmislene zahteve smišljene posle šetnje, kaže Gojković i dodaje da su te zakone i doneli ti političari koji su juče tražili izmene zakona o izborima. Što se zahteva opozicije u vezi RTS i RTV, Gojković kaže da prvi put čuje da političke stranke vlasti i opozicije treba da uređuju program televizije.
 
Gojković kaže i da su se juče čule psovke i uvrede, a ona je, kako ističe, šokirana šta sve lider PSG Sergej Trifunović može da izrekne na račun građana države i pripadnika nacionanlih manjina.
 
"Nama je Srbija jedinstvena, gde mesta ima za sve, bez obzira na nacionalnu pripadnost i verska ubeđenja", rekla je Gojković.
 
Gojković je rekla i da nema vremena da se bavi onima koji su nekada vodili državu, dodajući i da je većina onih koji su govorili na skupu sada u vanparlamentarnim strankama. Kako je istakla, mesto svim poslanicima je u parlamentu, u debati, gde se rešava deo problema naših građana.
 
Najavila je da će se po hitnom postupku razmatrati lex specijalis o kreditima u švajcarcima, a zatim i o takozvanom Tijaninom zakonu. Gojković je rekla da će parlament u narednom periodu razmatrati i održavanje sednice posvećene Kosovu i Metohiji i, kako smatra, dužnost svih poslanika je da prisustvuju i učestvuju u tim debatama.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: