Gojković: To bi bilo izuzetno opasno, mere ostaju

Nacionalne vesti - Petak 07.08.2020 - 12:14

Zoran Gojković kaže da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima.

Kao i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.
 
On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kao je rekao, ne uverimo da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno, prenosi RTS.
 
"Imamo blagi optimizam iz činjenice da iz nepovoljne epidemiološke situcije pokušavamo da uklizimo u nesigurnu, imamo manji priliv pacijenata u bolnice i malo lakši posao za zdravstveni sistem", rekao je Gojković.
 
Gojković je rekao da je od jutros manje od 700 pacijenata kovid pozitivnih u Vojvodini i da je to posle dužeg vremena zadovoljavajući broj.
 
U Kliničkom centru Vojvodine je 244 osoba, što je manje nego juče, 16 na respiratoru, rekao je Gojković i dodao da je to dobar pokazatelj.
 
"Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološkee cente, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandemije", rekao je on.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: