Grenel demantuje postojanje plana za "brzo rešavanje" kosovskog pitanja

Nacionalne vesti - Sreda 19.02.2020 - 11:38

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donald Trampa za dijalog Beograda i Prištine na "Tviteru" je demantovao postojanje američkog plana za "brzo rešavanje" kosovskog pitanja.

"Ja sam za ono što se dogovore dve strane" FOTO: EPA/Salvatore Dinolfi
Ričard Grenel je na Tviteru napisao da su navodi portala EU Obzervera o tome da Sjedinjene Države promovišu ideju "brzog rešenja" kosovskog pitanja – lažna vest.
 
"Ja sam za ono što se dogovore dve strane – fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne na politiku", napisao je specijalni izaslanik predsednika SAD reagujući na navode EU Obzervera.
 
EU Obzerver je u pomenutom tekstu naveo da su SAD "i dalje otvorene za razmenu teritorija između Kosova i Srbije" iako se Nemačka protivi toj ideji.
 
Portal u tekstu citira i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera koji je rekao da je "na stranama da utvrde parametre dijaloga". 
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: