Grenel: Ovde se ne radi o rečima na papiru, već o radnim mestima za ljude; Boler: Beograd i Priština se odlučili za narod

Nacionalne vesti - Utorak 22.09.2020 - 14:02

U Ambasadi SAD u Beogradu danas su zvanično počeli sastanci predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC .

Ovo nisu samo reči na papiru FOTO: EPA Ovo nisu samo reči na papiru FOTO: EPA
Grenel je poručio da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.
 
"Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovorim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive", poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.
 
Kako je rekao, predsednik i SAD veruju u snagu privatnog sektora, da način razmišljanja "spolja" doprinese da i vlada shvati na koji način privatni sektor može da "cveta".
 
"Simbolika u političkim razgovorima nikada neće moći ljudima da plati kiriju, to radi privatni sektor", rekao je Grenel.
 
Ono što je postignuto u Vašingtonu deluje i jeste veliko, istakao je Grenel.
 
"Simbolika jeste značajna, ali se tiče otvaranja radnih mesta. Neka nas narod Srbije smatra odgovornim da reči na papiru nisu dovoljne dok ne dođe do masovnog otvaranja radnih mesta, do ekonomskog razvoja i dok porodice ne počnu da ostaju u ovom regionu", rekao je Grenel.
 
Boler: Beograd i Priština se odlučili za narod, a ne politiku
 
Boler je istakao da čestita na hrabrosti što su se Beograd i Priština "odlučili za narod, a ne za politiku".
 
Boler je ukazao da je u Srbiju doputovao sa još pet drugih američkih agencija:
 
"U našoj delegaciji ovde je kompletna ekonomska moć američke vlade", istakao je šef DFC .
 
Kazao je da ekonomska normalizacija znači investicije i otvaranje radnih mesta, mogućnost da se razmišlja kakva bi budućnost mogla biti, umesto da budemo blokirani u prošlosti.
 
Boler je istakao da ovo nije situacija da jedna zemlja dobija, a druga gubi, već je u pitanju da svi imaju koristi i da ovo donosi novac ljudima.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: