Han Prištini: Ključ je ukidanje tarifa; Han Beogradu: Prekinite s povlačenjem priznanja

Nacionalne vesti - Petak 30.08.2019 - 11:13

Helsinki -- Komesar za pristupne pregovore Johanes Han poručio da je pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine ključan za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

Ishod dijaloga Srbije i Kosova veoma važan FOTO: APA Ishod dijaloga Srbije i Kosova veoma važan FOTO: APA
"Ključno je da se povuku tarife", poručio je Han.
 
On je, dolazeći na sastanak ministra spoljnih polova EU i Zapadnog Balkana u Helsinkiju, naglasio važnost postizanja sporazuma između Beograda i Prištine.
 
"Rešenje, odnosno pozitivan ishod dijaloga Srbije i Kosova, je skoro pa ključan element za buduću evropsku perspektivu celog reginona”, poručio je Han.
 
Han je još jednom pozvao prištinske vlasti da ukinu tarife na robu iz Srbije. "Ključno je da se povuku tarife jer su protiv duha Unije. Kada se radi o jeinstvenom tržištu tu nema ni tarifa ni carina. To mora biti urađeno", rekao je Han.
 
On je dodao da i Srbija mora da prekine sa inicijativama za povlačenje priznanja Kosova koje sprovodi širom sveta. "Na obe strane je da učine korake jedini ka drugima. Mislim da možemo naći rešenje i da to nije nemoguće", poručio je Han.
 
Evropski komesar je podsetio da se na Kosovu održavaju izbori i ocenio da će "situacija biti jasnija" kada se oni završe. "Zajedno sa novim presonalom na EU strani nadam se da možemo ući u finalizaciju pregovora", smatra Han.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: