Haradinaj i diplomate spremaju sporazum - u zamenu za 100% takse

Nacionalne vesti - Petak 25.01.2019 - 12:26

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i evropske diplomate usaglašavaju "sporazum o reciprocitetu" između Beograda i Prištine po svim ekonomskim aspektima.

Sporazum, navodno, stigao do Davosa FOTO: Getty Images Sporazum, navodno, stigao do Davosa FOTO: Getty Images
Taj sporazum, kako piše prištinski list Koha ditore, trebalo bi da bude ponuđen u zamenu za ukidanje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije. 
 
Komesar EU za proširenje Johanes Han, navodi kosovski dnevnik, predstavio je pomenuti sporazum medijima. 
 
Koha navodi i da je Han taj sporazum već predstavio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. 
 
Han je juče izjavio da je podneo predlog prema kome "bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova". 
 
Han je rekao da je u Davosu razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji, kaže, znaju da je rešenje nužno.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: